Mercedes Van Volcem noemt Pascal Ennaert openlijk 'Een achterlikken'. Sintobin overweegt klacht

BRUGGE - Schepen voor onkruid Mercedes Van Volcem (Open-VLD) noemde haar meerderheidscollega Pascal Ennaert (sp.a) tijdens de recentste gemeenteraad ronduit en zonder schaamte in het openbaar 'een achterlikken'. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) overweegt een klacht in te dienen. "Ik heb het alleenrecht een lid van de Brugse gemeenteraad een achterlikken te noemen. Wat denkt die trut (Van Volcem, nvdr.) wel?", luidt het.

Mercedes Van Volcem: "Heb ik gelogen misschien?" (Foto: © Francis Blake / DBS)

Stefaan Sintobin: "Akkoord, Desje hééft een punt. Pascal Ennaert ìs inderdaad een achterlikken, ik discussieer dan ook niet over de inhoud van haar uitspraak. Maar laat ons alsjeblieft de etiquette, procedures en verworven rechten behouden. Màg het? Ik overweeg serieus klacht in te dienen!"

Sintobin: "Wat denkt die trùt wel?" (Foto: © Francis Blake / DBS)

Het is geen geheim dat Sintobin elke week wel een paar keer dreigt met een klacht, en er doorgaans weinig van komt. Wij vermoeden dat Van Volcem zich dus niet al te veel zorgen moet maken.

Iedereen lijkt het er dus over eens dat er over de grond van de zaak geen discussie bestaat. Maar of het ook netjes is?

Dirk De fauw (CD&V): "Ja, kijk. Desje is opgegroeid in een sociaal achtergestelde buurt. Het is niet al goud wat blinkt, dat is duidelijk. Ze mag er dan misschien wel als een puppe uit zien, eens ze haar mond opendoet wordt de link met haar verleden duidelijk. Of zoals de Vlaamse zanger Hugo Matthysen het ooit zo mooi zong: 'Haar reet ruikt naar lavendel, haar hersenen naar stront'. Meer heb ik daar niet aan toe te voegen."

Mathijs Goderis (sp.a): "Tja, normaal zou ik een collega van mijn partij als eerste schepen met verve verdedigen. Maar de waarheid heeft haar rechten, en kijk: dit ìs de waarheid. Wat iedereen denkt, werd nu luidop gezegd door Desje. Èt alors?"

Het bewuste fragment

Jasper Pillen: "Ik moest wel even lachen! Euh, schrikken bedoel ik. Gedurfd, zomaar in het openbaar zeggen wat iedereen denkt. Kom ik hier mee in de gazette? Ja toch hé?"

Hugo Mathyssen: "Mentaal zijn het ajuinen en moreel zijn ze dat ook."

Pascal Ennaert: "Ze heeft een punt, ja. Mag ik nu naar huis?"

Pascal Ennaert: "Desje heeft een punt, ja." (Foto: © Francis Blake / DBS)