Burgemeester Dirk De fauw biedt perspectief: “Horeca blijft dicht tot Club kampioen is en geen minuut langer”

Nu de roep om perspectief almaar luider klinkt en politici zich van overlegcomité naar overlegcomité slepen, is er toch nog een politicus die wil opkomen voor het gezond verstand. Burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, kondigt de heropening van de horeca aan.

De fauw: "Clubsupporters kunnen niet geacht worden twee jaar op rij te verzaken aan zich lam te zuipen op de markt, vlaggen van Anderlecht te verbranden op de vismarkt of willekeurige medesupporters binnen te doen. Het moet allemaal een beetje menselijk blijven. Daarom zeg ik de horeca blijft dicht tot Club mathematisch zeker is van het kampioenschap en geen minuut langer."

Met permissie, burgemeester, maar strookt dit wel met wat de experten zeggen? Zij zelf stellen dat er geen exacte datum op de heropening geplakt kan worden. De trage vaccinatiecampagne, het weer, de mogelijke gevolgen van de heropening het zouden allen factoren zijn die de heropening bemoeilijken.

"Zo zou ik het niet stellen. De experten zijn het er inderdaad over eens dat ze geen exacte datum op de heropening van de horeca kunnen plakken. Het hangt echter niet af van de factoren die je opsomt. De realiteit is gewoon dat de kalender van de play-offs nog niet gemaakt is en we ook nog niet weten met welke voorsprong Club die play-offs zal aanvatten. Daarom is het onmogelijk te zeggen wanneer Club effectief kampioen speelt en daarom kan er geen exacte datum op de heropening geplakt worden. Meer is er niet aan."

Is uw voorstel dan niet gevaarlijk voor de volksgezondheid? De virologen zijn ongerust over uw voorstel.

"Als de virologen ongerust zijn moeten ze maar zorgen dat Antwerp en Genk meer punten rapen. Wat is dat nu? Dat is de dingen omkeren dat je nu doet.
Daarnaast, experts adviseren en politici beslissen. En wij beslissen om de hardwerkende Clubsupporter niet te laten boeten voor de zwakke prestaties van andere profclubs.

Trouwens, ga jij nu ook al beginnen? De enige reden waarom mensen zoals ik de gemeentepolitiek ingegaan zijn, is om een abonnement bij de Club te krijgen. Niet alleen kunnen we al geruime tijd geen matchen bijwonen, nu ga je ook me de kans ontnemen om eens niet uitgejouwd te worden tijdens een speech, op de Markt dan nog?

Burgemeester Dirk De Fauw met voormalig burgemeester Renaat Landuyt