Club Brugge diversifieert: man uit Blankenberge aangenomen

Het gaat vooruit bij Club Brugge. Nadat eerder werd aangekondigd dat de voetbalploeg naar de beurs trekt, haalt het ook drie nieuwe topmedewerkers binnen. Ook de raad van bestuur wordt uitgebreid met vijf nieuwe onafhankelijke bestuurders.

"We zijn trots om te melden dat we met onze drie nieuwe topmedewerkers helemaal klaar zijn om een versnelling hoger te schakelen", reageert CEO Vincent Mannaert. De drie nieuwe namen zijn Benny Desal, die de bestuursploeg komt versterken, Marcel Vanacker, die controle zal doen aan de toegangspoortjes van de Noordtribune, en Thierry Degieter als versterking voor de toiletten.

Een foto van Thierry Degieter in actie op het kabinet van minister Beke

Vooral die laatste springt in het oog. "Thierry komt van het kabinet van minister Wouter Beke (CD&V) en heeft dus heel wat ervaring met buitensporig gezeik. Bovendien is hij niet van Brugge, maar van Blankenberge. Club Brugge is dus een trotse diverse werkgever", aldus nog Mannaert.

Mannelijke raad van bestuur

Zij voegen zich bij de huidige raad van bestuur, die tot dusver volledig mannelijk was. "En dat zal ook zo blijven. Alhoewel technisch gezien heeft Benny Desal school gelopen aan het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut ('de Frères', nvdr) dus is het eigenlijk een wijf", verklaart voorzitter Bart Verhaeghe.

Club Brugge wil wel blijven inzetten op diversificatie. De voorzitter heeft daarvoor alvast een plan klaar: "vanaf 2022 willen we ook minderbegaafden en mensen met serieus overgewicht een kans geven. Daarom heb ik reeds een brief geschreven naar de burgemeester van de gemeente Oostkamp", zo luidt het, "de volledige gemeente daar komt in aanmerking."