Schepen Ann Soete wil enkel nog Islam koppels trouwen

BRUGGE - Verrassing alom gisterennamiddag. Via haar facebookpagina liet Brugs schepen voor burgerzaken Ann Soete (Open-VLD) weten enkel nog 'koppel islam' te willen trouwen. "Ik kan geen saaie Vlamingen meer zien", aldus de schepen. "Die van 'den islam' steken tenminste ambiance in hun trouw: een koets pimpen met witte ballonnen, lekker luid claxoneren, de boel lam leggen op de Brugse ring met hun pussywagons, of zoals deze middag nog: landen op de Burg met een privé-jet. Héérlijk! En héte mannen dat dat zijn (bloost)."

De mededeling op de facebookpagina van de schepen

De meningen over deze beslissing zijn verdeeld...

Mercedes Van Volcem (Open-VLD) "Mo hie àchterlikke triene (giechelt), wit je gie nu nog mo dat dat héte mannen zien!"

Franky Demon (CD&V): "Weet jij wat geel en wit is en in een boom hangt? Neen? Ik ook niet, jammer."

Renaat Landuyt (sp.a): "Bent u zeker dat u het juiste nummer gebeld heeft?"

Een sfeerbeeld vanop de Burg gisterennamiddag (Foto: © Francis Blake / DBS)

Gemeenteraadslid en vervangend parlementslid Jasper Pillen (Open-VLD), die Soete zal opvolgen per 1 juli 2021, liet ook niet na meteen te reageren.

Jasper Pillen: "Wat heeft ze (Ann Soete, nvdr.) nù weer gesnoven? 't Zal nie pakken met die makka.., euh, zever! Kom ik hier trouwens mee in de krant? Ik réken daar wel op hé manneke. Ik weet uw huis wonen hé, vergeet dat niet!"

Jasper Pillen vraagt zich af of hij 'hier mee in de krant komt'? (Foto: © Francis Blake / DBS)

Luc Steeno, onze eindredacteur, wil Ann Soete er ook nog op wijzen dat 'er gààn aan beginnen' niet correct is. 'Er zùllen aan beginnen' is dan weer wel correct. "'t Is mo ki zeggen é mokstje", aldus de eindredacteur die meteen meegeeft dat hij nog vrijgezel is, er steeds verzorgd bijloopt, niet kieskeurig is en te bereiken valt via 79.72.04.

Luc Steeno, onze eindredacteur, gaat Ann Soete taaltips 'en graag dat iétsje meer' gaan meegeven