Gastbijdrage: minuut stilte voor Lammens zijn kletskop

Goede vrienden van ex-Sporza journalist Stefaan Lammens wensen graag een minuut stilte te organiseren om het heengaan van enkele van de journalist zijn voornaamste hoofdharen te eren.

"Het begon op de Club, de match tegen KVK vorig jaar. Stefaan was al wat haar aan het verliezen, maar tant pis. Dat gebeurt", vertelt boezemvriend Tapioca-Marsbar Vermeulen. "Tot hij opeens begon te janken op de radio." Volgens Vermeulen is hij niet de enige in de vriendengroep die aan haarverlies lijdt. "Maar hij is wel de enige die het inroept als een excuus om niet te trakteren. Stefaan was een toffe gast, tot hij voor de nationale omroep begon te werken. Sindsdien is het klagen en zagen." Volgens ingewijden is hij zelfs enkele keren op de Cercle geweest.

Een echte tragedie dus, kaalheid. "Het is een ziekte die vooral Maldegem en Zuienkerke treft. Dat zegt toch genoeg? Lammens is gewoon geen Bruggeling", verklaart een dichte kennis van de bekende journalist. "Kijk, mijn dochter gaat naar het buitengewoon onderwijs, mijn vrouw heeft kanker en mijn computer wil niet meer printen. Maar wat Stefaan meemaakt, dat wens ik écht niemand toe."

Komende zaterdag om 15u gaat wordt er een collectieve minuut stilte gehouden voor de verloren haren van de zeer gerespecteerde Stefaan Lammens, "Lammes" voor de vrienden.