Open Vld stelt nóg meer ultimatums: "werken niet samen met wielertoeristen of kappers"

De Vlaamse liberalen laten twee dagen na de verkiezingen weten dat ze naast het Vlaams Belang en de Partij Van De Arbeid ook niet samenwerkt met wielertoeristen... én kappers!

Het was Bart Tommelein, sinds kort burgemeester van het dorp Oostende, die de kat de bel aanbond. "Wij als liberale partij zijn de voorvechters van de liberale democratie. Net daarom moeten we bepaalde partijen uit het democratisch proces weren", reageert Tommelein. Volgens de Oostendse burgemeester is het de enige manier om radicalisering tegen te gaan. "Kijk naar de geschiedenis, mensen negeren heeft altíjd gewerkt!"

Realistisch gezien komen we vanaf hier (opnieuw) in de problemen. Mocht je Mercedes Van Volcem heten of gewoon slecht gezind zijn, lees je beter niet verder. Doneren voor onze toekomstige rechtzaak kan. Op café, vanachter in de Pick op donderdag. Vraag naar Kenny.

Nu gaat de partij dus nog verder. Niet alleen de partijen Vlaams Belang en PVDA mogen niet langer meedoen, ook wielertoeristen zijn niet langer welkom. "Wij luisteren tenminste naar de bevolking", legt een trotse Mercedes Van Volcem (Open Vld) uit. "De wielertoeristen mogen hun schop kuisen en elders gaan trappen. Ik ben het ziek om zoveel trafiek in mijn straat te hebben." En niet alleen wielerfans moeten er aan geloven. "Kappers zijn dutsen die zich te gemakkelijk laten naaien", vervolgt Van Volcem, "wat hebben zij ooit bijgedragen aan de samenleving. Ik werk mij te pletter voor een schamel parlementariërsloontje, een kapper knipt haar. Genoeg gezegd?"

Wat de kappers daarvan denken? We vroegen het aan schepen Van Volcem: "geen idee, interesseert me geen hol."