België geblokkeerd? Niet volgens De Brugse Stem. Hier is ons plan

De ontnuchtering is groot na de stembusslag op 26 mei. Aan Vlaamse kant wint het Vlaams Belang fors, terwijl N-VA slechts enkele procenten prijsgeeft. Aan Waalse kant is er een ruk naar links te merken.

Hoe lang nog kunnen twee democratieën naast elkaar functioneren? Volgens N-VA voorzitter Bart De Wever is het tijd voor confederalisme: Vlaanderen gaat meer dan ooit haar eigen weg en we bouwen de federale staat af. Maar is dat de enige oplossing?

De Brugse Stem vindt alvast van niet, en lanceert haar eigen toekomstplan "Plan België 2025", een scenario dat veel logischer is en waarin de Vlaming eindelijk van Antwerpen af is.

Geen België meer in 2025. Wel vier nieuwe staten. Klik hier voor de volledige afbeelding.

Een nieuw Graafschap Vlaanderen

De ruk naar rechts in Vlaanderen valt te verklaren door de gebrekkige lees- en schrijfvaardigheid van de gemiddelde Antwerpenaar. Om te voorkomen dat die zwarte vlek zich verder uitbreidt, moet Vlaanderen haar eigen heft in handen nemen en dus het Graafschap Vlaanderen heroprichten. "Anders eten we binnen tien jaar allemaal onze eigen schoenen met smeerkaas op. Zoals in Antwerpen", verklaart initiatiefnemer Kenny Dezeugstecker, "ondergedoken Antwerpenaars gooien we van het Belfort."

Antwerpen doet maar, wij zijn er alvast van af. De beste oplossing is om het te verpatsen aan de Nederlanders, maar realistisch is dat niet. Nederland wil er immers geen geld voor op tafel leggen. We gaan ervan uit dat de hoofdstad van de nieuwe éénpartijstaat Antwerpen wordt.

Tergelijkertijd geven we Limburg aan de Walen, aangezien die toch geen haar verschillen. Bovendien kan hun gemeenschappelijk mijnverleden hen een goede dienst bewijzen. Het nieuwe land gaat "Walimburgië" heten en wordt bestuurd vanuit Bergen.

Brussel tot slot wordt een eigen staat, tot ze van binnenuit implodeert. "Het is een kwestie van tijd", aldus Dezeugstecker.

(eigen berichtgeving)