Fans Cercle Brugge nemen 'dag recup' na gelijkspel tegen Club

Na de overweldigende succeswedstrijd tegen buur Club Brugge deze middag, nemen de Ultra's - Cercle's harde kern - morgen collectief een dagje verlof. "Dit wordt vanavond nog serieus gevierd, ik denk niet dat er morgen iemand in staat zal zijn om te werken", lacht een uitbundige fan.

Alhoewel de wedstrijd eindigde op een gelijkspel, voelt het bij de Cercle-aanhang toch aan als een gewonnen titelwedstrijd. "Het was werkelijk fantastisch - de jongens van 'Klup' werden helemaal van het plein gespeeld. Oké, twee doelpunten, maar hoeveel fans? Oké ja meer dan ons, maar hoeveel van Brugge? Vijftienduizend meer, oké, maar hoev- ", Jens V. wordt afgebroken door een groepje vierende supporters.

Over de actie van speler Cantona zijn ze zeker te spreken: "lekker het veld kapotstekken, dan moet Club ons nieuw plein betalen. Geniaal."

Aan de overkant heerst een verslagen sfeer: "we hadden die match altijd moeten winnen. Wat is er nu nog leuk aan leven?" aldus Kendji Dewachter, fervent Club-supporter. "Oké, er zijn belangrijkere dingen, maar er werd zelfs niet gevochten achter de match. Het voetbal gaat kapot."

Het feest gaat zeker nog een tijdje door, hier in aan de linkertafel in de hoek bij frituur Carlos, waar de Cercle Ultra's kamp hebben gemaakt. Alledrie goed ingedronken wordt er nog een kaaskroket besteld.