"Best Of Brugge"-award omgekocht: mestbedrijf Vervaeke wint

Jongerenradio Villa Bota's "Best Of Brugge" awardshow van deze avond begint in mineur. Eerder vandaag is de winnaar van de hoofdprijs gelekt: mestbedrijf Vervaeke gaat met het goud lopen.

"Een erg jammere zaak", volgens jongerencoördinator Peter Devriese, "dit ondermijnt de geloofwaardigheid van onze jongerenzender. En die was al niet te goed." Daarom dat Villa Bota nu ook ere-burgemeester Moenaert laat opdraven.

De uitgelekte winnaar brengt toch vragen boven bij de andere deelnemers. "Het kan niet anders dan dat het is omgekocht", klaagt een van de genomineerde organisaties "Brugs Alternatief Forum".

Dat het bedrijf Vervaeke helemaal niet genomineerd was en tóch kon winnen is een heus mysterie, ook voor het bedrijf zelf. "Wij weten van niks", klonk het aan de lijn. Toen hadden we door dat we het verkeerde nummer hadden gebeld. Bij Vervaeke klonken ze toch voorzichtig positief: "ons harde werk wordt beloond. Mest is serious business, mensen vergeten altijd hoeveel er gekakt moet worden om onze groententuin te onderhouden."