'Engelse' toeristen proberen met vals geld te betalen

In Café Craenenburg keek het personeel dit weekend vreemd op. Een Engels koppel op weekendtrip naar Brugge probeerde met vals geld hun rekening te betalen.

"Een erg slechte poging", getuigt ober Davy, "we hebben al veel valse euro's gezien, maar dit koppel probeerde het zowaar met een uitgevonden bankbiljet." Het bankbiljet in kwestie had een foto van een oude dame op het briefje en de naam 'Pound'. "Pound, ik denk dat dat een drugsreferentie is. De oude dame zag er ook niet bepaald gezond uit. Het kan natuurlijk ook een ongepaste referentie zijn, maar met die oude dame? Bah", denkt Davy er het zijne van.

De toeristen worden momenteel vastgehouden in het politiekantoor, waar het korps met de handen in het haar zit. "Ze willen graag terugkeren naar hun eigen geboorteland, maar ze blijven halsstarrig vasthouden aan hun uitgevonden land 'het Verenigd Koninkrijk'. Sorry maar daar hebben we nog nooit van gehoord." De agenten hebben een lijstje opgemaakt van mogelijke landen van oorsprong, maar verder dan Ierland, Schotland en Zweden kwamen ze niet. Daarom wordt het koppel nu binnenkort teruggestuurd naar Madagaskar.