Eindelijk volwaardige vervanger voor stadsfestival: hotdogtruck moet Moods doen vergeten

De zomer komt eraan en wie verlangt er niet naar een zwoele avond op de Burg met een streepje goeie muziek? Vergeet het jong, Moods was te kostelijk. Toch komt schepen Nico Blontrock (CD&V) met een volwaardige vervanger voor deze zomer die Moods volledig moet doen vergeten.

Moods werd vorig jaar afgevoerd omdat het zich 'teveel richtte op de lokale bevolking' en dus niet relevant genoeg was voor de toeristen. De vrijgekomen budgetten werden prompt gebruikt door Mercedes Van Volcem (Open Vld) om haar veranda te renoveren, en met de overschot van het bedrag ging het stadsbestuur op een luxueuze citytrip naar Maldegem. Daar overtuigde jongerenschepen Mathijs Goderis Blontrock in de hottub om toch terug iets te organiseren tijdens de zomer.

Schlemielmobiel

"De volgende dag heb ik dan via een online veiling een oude hotdogtruck op de kop kunnen tikken", vertelt Blontrock, "daarmee zullen we in Brugge rondtoeren en een streepje muziek naar de wijken brengen." De hotdogtruck is namelijk helemaal verbouwd zodat er twee oude Logitech computerspeakertjes in passen. De truck wordt door de schepen liefkozend de 'schlemielmobiel' genoemd.

De truck is volledig klaar voor de zomer. Eerder deed het ook al dienst als ambulance in Charleroi.

"We willen echter geen jongerenvolk aantrekken dus gaan we onze kar enkel naast petanquevelden en woonzorgcentra installeren", vervolgt de schepen, "de muziek zal daarom ook meer retro zijn dan hedendaags. Toch schuwen we het nieuwere werk niet. Denk aan Nicole & Hugo meets Damso."

De bedoeling is echter niet om terug een massa-evenement te organiseren. "De maximum capaciteit is vastgelegd op tien mensen, onze Poolse chauffeur van het busje inclusief." Jongeren moeten volgens de schepen maar ergens in een park sigaretten gaan smoren.