Brugse Reien slachtoffer sluikstorter dag na verkiezingen

Veel rust werd de arbeiders van de Brugse groendienst niet gegund na een drukke verkiezingsdag gisteren. Even na vijf deze ochtend meldden cafégangers van De Hollandse Vismijn dat ze deze keer niet alléén in de Brugse reien beland waren wegens coördinatieproblemen, maar er blijkbaar ook een hoop papier gedumpt bleek. Een getuigenis.

"Een semi-harde smak"

Vakbondsafgevaardigde Willy Versuypen vertelt: “Nadat we de overwinning van het Vlaams Bela- ik bedoel de PVD- ah shit, de Vooruit hebben gevierd, wandelden we rond een uur of vier à vijf s ochtends met een bende feestvierders langs de Reien om onze fong er uit te kotsen en met een fris hoofd naar ’t café van de statie te trekken vooraleer we aan onze dagtaak beginnen. Dagelijkse traditie, zeg maar."

Al snel merkte Willy echter dat hij de rechte lijn kwijt was, en voor hij het wist wandelde hij regelrecht de Reien in. In plaats van de verwachte luide plons, maakte hij een semi-harde smak en merkte hij dat hij op een massa papierpulp terecht was gekomen. "Iemand had daar blijkbaar een paar containers papieren flyers gedumpt. Van de shock moet ik me zeker een week of drie ziek leggen. Of vier. Of langer. ’t Is te zien hoe lang de Belgen het zullen uitzingen op ’t EK…"

“Het bleek om een teveel aan verkiezingsdrukwerk te gaan"

Verkiezingsdrukwerk

Een telefoontje naar de bevoegde stadsdiensten leerde ons iets meer. Daar wist men ons te vertellen dat het om verkiezingsdrukwerk ging. Blijkbaar waren er iets te veel flyers gedrukt, en heeft men de overschot, of misschien wel de voltallige oplage gewoon in de stadsreien gedumpt. Ongehoord! Aldus de bevoegd ambtenaar, die akkoord ging om een fotootje van zo’n exemplaar door te whatsappen.

De volledige oplage van de flyers werd gewoon in de Brugse Reien gedumpt.

De bevoegde schepen bleek niet bereikbaar voor commentaar.

(RP)