Kandidaat-burgemeester Pablo Annys verkozen in parlement: "ken al enkele goeie café's in Brussel"

Kandidaat-burgemeester, schepen en Bruggeling met het grootste scrotum (bron: eigen boek) van Brugge, Pablo Annys, is verkozen in het Vlaams Parlement. De Bruggeling trok de Vlaamse lijst voor Vooruit.

De Vooruit-kopman is in de wolken, maar beseft meteen dat het zwoegen wordt: "ik ken wel enkele café's in Brussel zoals de Walvis, de Mort Subite of de Kings & Queens in de Wolvengracht, maar voor de rest is het eigenlijk nog een blinde vlek. Ik zal mijn handen vol hebben met de stad te ontdekken."

Teken aan de wand

Volgens Annys is zijn succes op de West-Vlaamse lijst vooral te danken aan zijn populariteit in Brugge zelf. Zo scoort de Vlaamse Vooruit-lijst met 18,8% heel wat beter dan de Vlaamse CD&V-lijst, die met 15,2% volledig door de mand valt. Ook de andere coalitiepartner in het stadsbestuur, Open Vld, zakt volledig weg. Een teken aan de wand voor de komende gemeenteraadsverkiezingen?

"Ik heb maandenlang campagne gevoerd in gans Brugge", vertelt Annys daarover, "niet enkel in café de Hollandse Vismijn, maar ook in cafe 't Putje, Verdriet van België, De Biertempel, Café Pick, Cafe Marcel, Bar des amis, Cafe du Theatre, De Kuppe, Jus, Martin's Bar, On The Rocks, Joey's, Vino-Vino, 2be, Comptoir des Arts, 't Poatersgat, Wijnbar Est, Groot Vlaenderen, 't Brugs Beertje, Rozenbrouw, Brugse Gin Club, Billa Bota Bar, El Dorado, 't Opkikkertje, Vlissinghe, Ma Rica Rokk, Barazar, The Vintage, De Zandloper, Café The Crash, De Kelk, De Bierboom, De Vetten Os, The Bauhaus, One, De Achtste Dag, De Kalvarieberg, The Trickshot, Café Jean Max, De Poulin, In 't Vrije, Café Boldershof, Annabel, The Farao's, Charles Café, 1 UP, Crea Café, Café 't Werftje, Craenenburg, De Garre, Le Trappiste, PJ's Cocktailbar, Nova-Snooker, Pergola Kaffee, De Hollandse Vismijn, 't Stokershuis, Bras-Cafe, 27bb, Léopold, The Illusionist, De Vismijn, Sfeer-en praatcafé Tao, Fly Low, 't Hof van Beroep, 't Kattepoortje, Bouassab, 't Brugs Hof, Café Mystic, De Windmolen, Brouwershof, Molenhuis, Westminster, Kingsclub, Café De Beurs, Tramhuis, Kandel Tej, Vespa, Azucar, Point du Zoute, De Phoenix, Den Tijl, Den Comptoir, PZ 2, Trésor, De Drie Zwanen, Gasthof St-Joris, St Amand, enfin - je snapt wel wat ik bedoel."

"Je snapt wel wat ik bedoel."

Kansarmoede

Annys wil zich in Brussel vooral toeleggen op woonbeleid, zorg en werk, domeinen waar hij al heel wat ervaring mee heeft als schepen in Brugge. "Maar ook op de geuzes en de lambiekbieren", vervolledigt hij het lijstje, "in ieder geval, de kiezer kan op mij rekenen. Net zoals de Brusselse horeca."