Edje Ska & De Pilchards viert 500ste optreden op Brugse bodem tijdens Bavik Dagen

De ‘Live Party Cover Band’ Edje Ska & De Pilchards mag de champagne koud zetten, want het optreden dat gepland staat op de Bavik Dagen in juli wordt hun 500ste passage op Brugse Bodem.

Een waar krachtstuk, waarvoor de band elke editie van Klinkende Kroegen sinds 2002 present tekende en jarenlang de Brugse kermissen en braderijen afschuimde. Daarbij speelde de Edje Ska in 1998 zelfs in Zwankendamme, een concert waarvoor speciaal elektriciteit werd voorzien in het dorp. "We plukken de vruchten er nog altijd van", getuigt inwoner Angelo Pieters terwijl hij met een losliggende, vonkende kabel zijn sigaret aansteekt.

Op de Bavik Dagen belooft Edje Ska & De Pilchards hun traditionele recept van ‘hitjes met een hoog meezing -of meedansgehalte, en dit met een eigen sound’ te brengen. ‘200% zekerheid op ambiance’ bovendien, zeker nu er iets gevierd mag worden.

Kers op de taart

‘Het optreden op de Bavik Dagen is natuurlijk de kers op de taart van mijn roemrijke carrière’ reageert frontman Edouard Scarbourg-de-Pilchéart, overigens achtendertigste in lijn voor de troonopvolging van het groothertogdom Luxemburg en gediplomeerd parfumier. ‘Zeker daar we er in gezelschap mogen toeven van ander schoon volk als DJ Bjorn Verhoeven de K3 Tribute Band ‘Alle Kleuren’ en De Bende Van Nijvel. Een bonte line-up waar Edje Ska & De Pilchards niet kunnen ontbreken’.

Met 500 optredens op Brugse bodem breekt Edje Ska & The Pilchards bovendien het record van 499 optredens dat jarenlang in handen was van Red Zebra. Helaas voor de Brugse punkband oordeelde een deurwaarder in 2010 dat de optredens van de groep zodanig ver verwijderd stonden van het origineel dat ze niet meer bijgeteld konden worden. Daarnaast is één nummer niet genoeg om het een volwaardig "optreden" te noemen. Hierdoor hebben Edouard en de zijnen het estafettestokje dit jaar kunnen overnemen.

Toekomstig directeur van Cactus Nico Blontrock zal dat wel allemaal regelen voor Edje Ska

Cactus

Gevraagd naar zijn ambities voor de toekomst met Edje Ska is Edouard gedecideerd: ‘Nu wij ook gevraagd zijn op het afscheidsfeest van Jeroen Vanacker in Het Concertgebouw blijft de laatste blinde vlek in het evenement- en cultuurlandschap van Brugge het feeërieke Cactusfestival, het festival waar ik elk jaar mijn volledige vakantiegeld erdoor jaag. We hebben al meermaals gesolliciteerd, maar werden keer op keer afgewezen door de elitaire geldklopper Patrick Keersebilck. Nu, met zijn nakend pensioen, en zeker nu we vernamen dat hij zal worden opgevolgd door Nico Blontrock, hopen we in 2025 onze 550ste Brugse passage in het mooie Minnewaterpark te kunnen vieren."