Dolfinarium-heisa om niets: laatste dolfijn twee jaar geleden al doodgeslagen

Nadat eerder deze week het voortbestaan van het Dolfinarium openlijk in vraag gesteld werd door minister Weyts (N-VA) en Brugs burgemeester De fauw fel van leer trok tegen de minister, blijkt nu dat het dolfinarium al twee jaar zonder dolfijnen zit.

De laatste dolfijn "Delfientje" is overleden op 4 oktober 2017, zo werd aan onze redactie bevestigd. "Dat was een erg triestige dag voor de kinderen. Delfientje was al een tijdje immobiel nadat we haar lekker hadden afgerost, maar toen de vin ervan af begon te rotten wisten we dat het gedaan was" aldus Renzo (45), dolfijnentemmer in het Boudewijn Seapark. De voorlaatste dolfijn "Bobientje" werd neergeknuppeld tijdens een verjaardagsfeestje. "Mooie herinneringen, maar de opkuis duurde úren", herinnert Renzo zich.

De burgemeester zelf wou liever niet reageren maar benadrukt dat we het debat genuanceerd moeten voeren en als dat niet gebeurt, dat hij 'ook katten en honden zal verbieden'.

Dat de forse taal van burgemeester De fauw er dus eigenlijk niet toe doet is wel duidelijk, al heeft hij zich wel de woede van de duivenmelkers op de hals gehaald. "Duivenmelken verbieden? Over mijn lijk", reageert duivenmelker Davy Dhondt, die 0p de hoek van de straat van de burgemeester woont, "niet alleen loopt hij mijn gazon kapot door altijd de hoeken af te slaan, nu gaat hij ook mijn enige hobby afnemen?"