Rest van het land over Wintergloed-fiasco: "HAHAHA - nee serieus - HAHAHA"

Het Brugse stadsbestuur maakt geen al te beste beurt na de overrompeling voor Wintergloed in de binnenstad. Terwijl er enkele kilometers verder in het AZ Sint-Jan verschillende patiënten nog voor hun leven vechtten, organiseerde het stadsbestuur een grootschalig massa-evenement.

De eerste reactie kwam deze ochtend van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): "persoonlijk zou ik het niet gedaan hebben", getuigde Jambon in de Zevende Dag, "maar persoonlijk doe ik dan ook helemaal niet veel. En als ik iets doe, dan doe ik het meestal te laat. Was er een Belgische vlag mee gemoeid? Anders is het ambras hé maat."

Collega Wouter Beke (CD&V) treedt hem hierin bij: "dit kan niet door de beugel. Stad Brugge moet haar verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid is het sleutelwoord hier. Wij als politici moeten ter verantwoording kunnen worden geroepen als we iets verkloten. Mocht er nu iets catastrofaal gebeuren en de reactie van de machthebbers is onvoldoende, dan moet de verantwoordelijke worden bestraft, dat geldt voor iedereen."

Reacties stromen binnen

Tijdens de loop van de dag kwamen nog enkele andere reacties binnen, maar die had burgemeester De fauw lange tijd niet gezien: "ik was naar de cross in Tabor aan het kijken tiens, of wat dacht je?" Gelukkig heeft de burgemeester zijn prioriteiten nog op orde, denkt de voltallige Brugse bevolking.

Vanuit Antwerpen klonk eerst hoongelach, daarna wat gesnuif en granaatontploffingen, gehuil en daarna de volgende zin: "Gast, doe na es normaal".

De stad Gent stuurde een lange brief van 24 pagina's. Een fragment:

HAHAHAHAHAHA. Nee serieus, HAHAHA - wacht - HAHAHA. Hahahahaha [gaat 12 pagina's door, nvdr]
Janetten. Hahahahaha. Haha. Haha (24x). HAHAHAHAHA (enz.)

Vanuit Roeselare is er een envelop vol stront aangekomen op het Stadhuis. Vanuit het miezerige, achtergestelde Kortrijk werd niet gereageerd, waarschijnlijk omdat het lelijke, dikke verkrachters en moordenaars zijn. In het zuiden van het land, in Charleroi, werd er iets in het Frans gezegd. Het koninklijk paleis in Laken heeft een vlag gehesen met de tekst "stomme Bruggelingen" gehesen.

Tenslotte kwam er ook een reactie helemaal uit Duitsland, van Bert Callewaert die gaan shoppen is in Aken:

Wa hebbe ze gedaan? Neeje, serieus? HAHAHAHA, diene burgemeester is toch echt ne gere - Bert Callewaert

Het stadsbestuur zal nu dus de brokken mogen lijmen. "Misschien met een grootschalige nieuwjaarsdrink", brainstormt de burgemeester nog.