De fauw overlegt met leeftijdsgenoot Biden: doorgaan als burgemeester of doorgeven aan Marechal?

Ondanks eerdere beloftes is burgemeester Dirk De fauw (CD&V) volgens interne bronnen (zijn verpleegster) niet 100% zeker of hij nog een volledig mandaat als burgemeester van Brugge kan en zal doen.

"Dirk heeft deze ochtend een lange tijd aan de telefoon gehangen met zijn kameraad en leeftijdsgenoot, Joe Biden", vertelt zijn geriatrisch verpleegkundige Isabelle, "de reden waarom het zo lang duurde was voornamelijk omdat ze alles drie keer moesten herhalen, en dat Dirk vaak de draad kwijt was. Toch was het gespreksonderwerp duidelijk: verder doen, of de fakkel doorgeven aan de minder populaire Pieter Marechal."

Ouderdomskwaaltjes

De burgemeester lijdt namelijk al geruime tijd aan ouderdomskwaaltjes, en komt steeds vaker met absurde, en ronduit infantiele ideeën om Brugge naar eigen zeggen "beter te maken". Veel collega-politici zijn dan ook erg bezorgd over de burgemeester. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) bleef de burgemeester ook Sleepy Dirk noemen tijdens afgelopen gemeenteraad. De fauw zelf heeft altijd ontkend dat de leeftijd hem parten speelt en houdt vol dat zijn zwakke momenten vooral te wijten zijn "aan het feit dat hij gewoon veel drinkt".

Opvolger

Echter, toen hij gisternacht zijn goede vriend en KSA-maat Biden voor de wereld zag afgaan in een debat, sloeg de twijfel ook bij Dirk toe. "Maar sinds hij Franky Demon publiekelijk heeft vernederd is er niet onmiddellijk een opvolger bekend", duidt politicoloog Janne Narten, "Nico Blontrock heeft namelijk al vriendelijk bedankt voor de functie wegens niet combineerbaar met de vele recepties die hij al heeft toegezegd de komende jaren, en Minou Esquenet ziet het niet zitten om te pendelen vanuit Benidorm. Rest nog Pieter Marechal."

Pieter Marechal's loopbaan in de politiek nam al snel een hoge vlucht nadat hij samen met Rik Torfs het boek "Overmorgen" uitbracht, een pamflet dat een antwoord biedt op de vraag: "wanneer wordt er eindelijk eens geïnvesteerd in de Brugse buurten?" Sinds 2021 is Marechal ook schepen van personeel in Brugge, waar hij vaak besproken figuur is.

Benieuwd dus wat De fauw uiteindelijk beslist: wordt Pieter Marechal de volgende burgemeester van Brugge, of gaan we toch nog enkele jaren verder met Dirk De fauw?