De Fauw opent klein appartementje van student Joost Degroote

Groot nieuws in B/KOT, een studentenaccommodatie naast het station van Brugge. Daar is student Joost Degroote (19) net in zijn nieuw kot getrokken, en dat kon burgemeester Dirk De fauw (CD&V) niet negeren.

"Een absolute hoogdag voor Brugge", glundert burgemeester De fauw, terwijl hij het kot van Joost plechtig opent en onmiddellijk een fles cava kraakt. Brugge is een studentenstad en dat mag geweten zijn, zegt de burgemeester: "we proberen zoveel mogelijk studenten naar Brugge te lokken. Daarvoor sturen we verschillende ambtenaren het platteland op om de slimsten eruit te pikken."

Joost Degroote kijkt het hele schouwspel bedenkelijk aan. "Ik snap het niet goed. Een half uur geleden kwam ik hier aan met wat gerief - kwestie van mijn kot wat in te richten. Opeens staat die man hier met vijf flessen cava", reageert Degroote terwijl de burgemeester in de achtergrond een tweede fles cava opent. "Je kan me ook boeken voor verjaardagsfeestjes of trouwen", roept de burgemeester ons toe vanuit de kookhoek.

Burgemeester De fauw en Joost Degroote in de studentenaccommodatie