Nieuwe locatie Wintermarkt bekend: naast Kinepolis op Sint-Michiels

De stad Brugge pakt in de kerstperiode uit met een gloednieuwe kerstmarkt, op een gloednieuwe locatie. Een primeur.

"We merkten de afgelopen jaren dat het huidige concept op de Markt voorbijgestreefd is", zegt schepen van toerisme Philip Pierins (sp.a), "de enige bezoekers waren de lokale Bruggelingen, en die kunnen we missen als kiespijn." Dus gaat de stad dit jaar voluit voor een nieuwe locatie: op de plaats van zomerbar The Night, naast de Kinepolis. "Die locatie is vlot bereikbaar voor niet-Bruggelingen en schrikt de inwoners van Brugge-Noord af", verklaart Pierins.

Vanaf het station van Brugge tot aan de nieuwe Wintermarkt zal een 'lichtroute' lopen. “De algemene sfeer van het ontwerp is warm. En de beleving groeit en evolueert naarmate de wandelaars de Kinepolis bereiken. Akkoord, de wandeling is levensgevaarlijk en belachelijk lang, maar je moet er wat voor over hebben.

Op de nieuwe locatie wordt een volwaardige kerstmarkt voorzien, die voornamelijk Club Brugge-prullaria en beige handschoenen zal verkopen. Ook een jeneverkraam is er te vinden. "De nieuwe smaken, Zure Appel en Azijn, van vorig jaar blijven behouden", verzekert schepen Pierins. Verder is er nog een 'mocktail'-bar, waar de barman je de huid vol scheldt, en een lammetjes-slachterij voorzien. "De authentieke ervaring", glundert Pierins.

"Goede investering"

Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is de investering - alles samen zo’n 500.000 euro - zeker nuttig besteed. "Vorig jaar herdoopten we de kerstmarkt naar 'wintermarkt', om het gespuis af te schrikken, maar dat was blijkbaar niet genoeg. Deze nieuwe locatie biedt de oplossing."