Clubsupporters saboteren Groen vzw door lidgeld te betalen en naar activiteiten te komen

Honderden Club Brugge-supporters hebben een heus offensief opgezet om de vereniging Groen vzw neer te halen. De reden daarvoor is de blijvende stilstand in het stadiondossier, dat volgens burgemeester De fauw volledig te wijten is aan Groen vzw.

"We hebben een gewiekst plan uitgedacht om Groen vzw uit te schakelen", legt Bart Borrelmans (34) van de harde kern van Club Brugge uit. "We maken ze kapot van binnenuit. We schrijven ons allen in, en we betalen elk het jaarlijkse lidgeld van €35. Daarna houden we ons voor een tijdje stil, om geen argwaan te wekken."

Intussen hebben meer dan zeshonderd supporters zich al lid gemaakt van Groen vzw. "Dit hadden we niet zien aankomen", reageert de verraste Groen-voorzitter Sunshine Astro Vervecke (59), "dat is al meer dan €21,000, hiermee kunnen we op z'n minst nog twee jaar verder tegen het stadion procederen."

Mosselsouper verstoren

De tweede stap, volgens Bart Borrelmans, is het verstoren van de jaarlijkse wandeling en mosselsouper in oktober: "we hebben allemaal elk €15 ingelegd voor de mosselsouper, maar wat ze niet weten is dat we een heuse protestactie plannen na het dessert!" De honderden voetbalsupporters zijn namelijk van plan om een spandoek te ontvouwen met de tekst "Awoe de Groene" en "doe toch eens normaal" op. "En dat blijven we tonen tot de restaurantuitbater er iets van zegt of tot wanneer we kramp in onze armen krijgen", aldus een standvastige Borrelmans.

De harde kern van Club Brugge op een activiteit van Groen vzw

"Ongelofelijk! met de opbrengst van de mosselsouper komen we op meer dan €30,000! Ze gaan ons graag zien komen, bij de raad van state!", glundert Groen-voorzitter Vervecke.

De laatste stap

"De laatste stap is om bij de volgende bestuursverkiezingen onszelf kandidaat te stellen en het volledige bestuur van de vereniging over te nemen", gaat Borrelmans verder. Waarom dat niet stap één was? "te laat aan gedacht, en dan zouden we de mosselsouper in de Duc de Bourgogne missen."