Paardenfokker Thomas Coucke uit Ver-Assebroek: "Ik ben helemaal niet failliet"

Na het faillissement van reisoperator Thomas Cook, zijn er duizenden reizigers gestrand. En dat zal de bekende paardenfokker Thomas Coucke (58) uit de Loweideweg geweten hebben.

De hele dag stond de telefoon van Coucke roodgloeiend. "Ik wist eerst niet wat er aan de hand was. Ik luister de ganse dag Radio 1 en kijk VRT, maar daar werd het item niet eens behandeld", reageert Coucke, "wat meer media-aandacht was toch welkom geweest."

Eerst dachten verschillende klanten dat het Coucke zelf was die failliet is. Verschillende schuldeisers, voornamelijk Brugse beenhouwerijen, hadden al enkele van zijn wereldberoemde paarden in beslag genomen. "Ik was nog net op tijd om hen in te lichten over het misverstand. Ik heb dan mijn paarden 'verwerkt' terug gekregen. Het kon erger", reageert Coucke vanop zijn ad-hoc familiebarbecue.

Desondanks probeerde Coucke de radeloze reizigers te helpen. "Blijkbaar moesten ze hun hotel onmiddellijk betalen van de eigenaar. Ik heb hen aangeraden om hun rekening te betalen. Dat is toch logisch? Niemand vindt het leuk als klanten hun rekening niet betalen", aldus de bekende paardenfokker.

Een andere reiziger zat vast in Tunesië. "Eigen schuld, je moet maar zo ver niet gaan. Ze hebben hier ook all-inclusieve kuthotels", luidt het bij Coucke.

Een derde reiziger zat vast in Griekenland. "Communistische homo", antwoordt Coucke, voor hij abrupt ophangt.