CD&V heeft Coronavaccin klaar: "glas warme melk en vroeg naar bed"

Groot nieuws vanuit het hoofdkwartier van de lokale CD&V-afdeling in Brugge: er is een vaccin. De studiedienst - die normaal gezien de politieke lijn van de partij bepaalt, maar dat schijnbaar is vergeten - heeft gisteravond het eerste vaccin ter wereld op de markt gebracht.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) bevestigt: "het vaccin is er, en het werkt. Een glas warme melk en vroeg naar bed. Mijn dochter heeft als proefpersoon gefungeerd, en behalve een kleine koortspiek en een drang om naar Gent te verhuizen heeft ze verder geen symptomen." Volgens de partij heeft het vaccin ook alle nodige testen doorstaan. "Klopt, het ACW en de Chiro hebben ook afgetekend", aldus nog de burgemeester.

Hoe veilig is het vaccin?

Volgens de CD&V studiedienst zijn er meerdere pistes onderzocht, maar voldeed er slechts één van. Project "stop met zagen" werd vroegtijdig stopgezet en ook "Badje Bedje" bleek geen effectief middel tegen Covid-19 te zijn. De studiedienst gaf er bijna de brui aan, maar op het laatste moment kwam dan toch het verlossende idee. "Ik hoorde van de moeder van Franky (Demon, nvdr) dat ze hem altijd een glas warme melk geeft voor het slapengaan", getuigt hoofd-alchemist Ermeric Deklerck. "Toen wist ik het. Als dat genoeg is om Franky  achterover te leggen, dan moet het ook wel tegen het Coronavirus opgewassen zijn."

Wie komt in aanmerking?

Vraag is nu, wie krijgt het vaccin als eerste toegediend? Ongetwijfeld de risicogroepen, denkt Jozef Dewachter (94), voorzitter van CD&V West-Brugge en Jong CD&V. "Alle Bruggelingen boven de 65 zitten in de risicogroep. Handig genoeg dekt dat ook de volledige CD&V afdeling hier."