Burgemeester hoopt in 2019 record recepties afschuimen te breken

Het vorige record was in handen van wijlen Michel Daerden, toen hij burgemeester was van het Luikse Ans. Kersvers burgemeester De fauw is echter vol vertrouwen: "Dat record slaan we aan diggelen".

Het is een publiek geheim dat burgemeester De fauw een grote liefhebber is van het bijwonen van gratis recepties. In zijn hoedanigheid van OCMW-voorzitter van Brugge woonde hij tijdens de vorige legislatuur minstens elke dag een receptie bij. "Er is geen betere manier om contacten te leggen met de gewone Bruggeling dan het uitlepelen van een coquille Saint-Jacques met een glaasje cava erbij", watertandt de burgemeester. "Ik ga zonder aarzelen dat record van Daerden op mijn naam zetten".

Toch is niet iedereen blij met het voornemen van de nieuwe burgemeester. "Op een bepaald moment werd het een beetje belachelijk", getuigt Joren Casier, journalist bij het Brugsch Handelsblad. "Telkens we een foto zetten van een receptie, stond De fauw er op. We kregen klachten binnen van lezers met jonge kinderen, klagend dat onze versie van 'Waar is Waldo' te makkelijk is".