Vives-studenten dagen Howest uit voor wedstrijd 'biersnorkelen'

De examens mogen er dan wel met rasse schreden naderen, dat betekent niet dat elke student nu al onder de boeken begraven ligt. Zeker bij de studenten van de Vives Hogeschool gaat het studentikoze gewoon zijn normale gangetje.

"De vuile piepschuimfretters van de Howest kunnen niet zuipen", vindt Emily (19) en transgenderstudent aan de Vives Hogeschool, "we maken ze kapot in een wedstrijdje biersnorkelen." Het is niet de eerste keer dat de twee hogescholen met elkaar wedijveren, ook in 2009 was dat het geval met een wedstrijd 'kippenrijden' en in 2016 met een wedstrijdje 'mayonnaiseneuken'.

De Howest studenten zijn alvast niet onder de indruk: "a i è wok è", reageert de onverstaanbare Poperingse studente 'a i è' (19) en "we maken ze kapot!!", volgens student Bart (43).

Biersnorkelen?

Maar wat is nu biersnorkelen? Volgens uitvinder en ex-student Ward (28) gaat het om een wedstrijd tussen twee teams, die volgens Ward: "aja, zuppen é, wad anders?" Het team dat het eerst een volledig vat kan opdrinken mét een snorkel, wint. De oorspronkelijke traditie gaat iets verder terug, tot 1645. Toen verveelde Man Chego, de Spaanse markies, zich tijdens de begrafenis van zijn vrouw.