Bruggeling maakt zich op voor urenlang zagen en klagen na overlegcomité

We schrijven woensdag 14 april, en het overlegcomité zit opnieuw samen in het prachtige Oudergem, de rijkste gemeente van Brussel. Binnen enkele uren krijgen we te horen wat wel en niet zal mogen in de komende weken. In Brugge maakt men zich alvast op voor een stortvloed van geklaag en gezaag.

"Ik heb speciaal een dag verlof genomen", zo vertelt activist en Bruggeling Dirk Deruytter ons, "ik heb al enkele Facebookposts voorbereid, maar ik denk dat het toch een ingeving van het moment zal zijn. Onze eisen aan het overlegcomité liggen wel heel hoog, dus ontgoocheld zijn we toch."

Dirk heeft zijn volledige vriendenkring opgetrommeld om toch dat echokamer-gevoel te recreëren. "Niks is zo fijn als allemaal samen over hetzelfde te zagen en te klagen, zonder zelf iets voor te stellen. Wat mis ik onze lokale N-VA vergaderingen (zucht)"

De eisen van Dirk en zijn vrienden zijn zeker niet min. Zo eisen ze de volledige heropening van de horeca, de opheffing van het huidige reisverbod en een sekspop van Nico Blontrock met realistische details. De sekspopfabriek in China liet intussen al weten dat ze dat zelfs haar Oeigoerse slavenpopulatie niet wil aandoen.

Volledig loos te gaan op sociale media

Ook schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) heeft haar open brief al geschreven. De schepen vraagt aan haar partijgenoot en premier Alexander De Croo om onder andere de horeca, scholen en alle winkels te heropenen, en liefst al vanaf volgende week. De liberale premier reageerde intussen door op haar stoel in de gemeenteraad te gaan zitten en van den dommen te gebaren.

"Toch ben ik helemaal klaar om volledig loos te gaan op sociale media van zodra het overlegcomité is afgelopen", vertelt Mercedes Van Volcem, die duidelijk heeft geleerd van dat ander sociale-mediawonder Els Ampe (Open Vld), "concreet dacht ik aan schlemielige filmpjes waar ik triviale alledaagse dingen volledig uit context ruk en de experts de schuld geef van alles."

Vertel het ons!

Heb jij je sociale media rant al klaar? Of wacht je zoals Dirk liever het moment af, om al die frustratie gekanaliseerd te laten overkoken? Laat het ons weten! Stuur een mailtje met jouw gezaag en geklaag naar ons emailadres en misschien win je wel een citytrip naar Avelgem of Duinkerke (zelf te bekostigen)!