David rijdt 3,2km met de fiets en zamelt €2,13(!) in voor het goede doel

David 't Kindt-der Stecker (37) uit Koolkerke heeft afgelopen woensdag maar liefst 3,2km afgelegd, van het huis van zijn ouders in de Gemeneweidestraat in Koolkerke tot aan het Carrefourtje aan de Langerei. De Koolkerkenaar deed het huzarenstukje volledig met zijn elektrische fiets.

"Ik wil graag anderen het goede voorbeeld tonen", klinkt het, "het bedrag - een duizelingwekkende €2,13 - schenk ik aan het goede doel: de getroffen bedrijven van de coronacrisis en brouwerij Alken-Maes in het bijzonder."

David deed de volledige afstand in minder dan een uur. "Ik stond even voor de brug, maar dat heb ik snel goed gemaakt. Ik moest tenslotte op tijd terug thuis zijn voor de koers op TV."

David 't Kindt-der Stecker

Niet aan zijn proefstuk toe

Toen de Carrefour aan de Langerei van zijn stunt hoorde, verdubbelde het meteen het bedrag dat David had bijeen gefietst. "Handig, want ik had eerst niet genoeg voor mijn pak saffen. Ik ben blij dat ik met de British American Tobacco Company meer dan één goede doel heb kunnen steunen."

Het is niet de eerste stunt die 't Kindt-der Stecker opzet: eerder deze maand liep hij ook al van de Gemeneweidestraat naar de nachtwinkel op de Koolkerkse Steenweg. Diezelfde dag werd David ook opgepakt wegens drugsbezit en mishandeling van een klein hondje. "Maar dat hoort erbij", reageert David, "je kan niet voor iedereen goed doen."