Coronamaatregelen geschonden in Male

Minstens een dozijn bejaarden speelden petanque zonder anderhalve meter afstand te houden, slechts een minderheid droeg mondmaskers. Etienne (87), een van de opstandige senioren reageert, "M'èn toch al oes pikuur gèt, de Roverheid kut den bwuom in."

Marie-Jeanne (66) is furieus. "Mien eerste prik is pas voe binnen twee weken, wukke bende egoïsten". Haar echtgenoot Roland (68) sluit zich bij haar aan, "De solidariteit is ver te zoeken, het zijn altijd dezelfde. We dachten van met vier eentje te Wiezen of te Manillen, maar Etienne kon weer niet. We weten nu wel waarom."

De lokale politie vreest voor een kat-en-muisspel met de ongehoorzame senioren en heeft versterking gevraagd bij de federale oproerpolitie. De agenten werden deze middag bekogeld met o.a. petanqueballen, bedpannen en blikken dierenvoer. Het waterkanon en politie te paard staan stand-by.

Het Brugse stadsbestuur heeft intussen gereageerd via out-of-office mailantwoord:

Beste,

We zijn momenteel niet bereikbaar. Als het over de corona gaat, het officieel standpunt is dat het een slag in het gezicht is van`{{ voer doelgroep in }}`.
Voor dringende zaken kan je ons bereiken in café De Gilde (NIET aanbellen, gebruik de zij-ingang).

Dirk