Benefiet ten voordele van "Artsen Zonder Diploma's" brengt slechts €13,50 op

Een benefietconcert in Magdalenakerk met als hoofdact de net bejaarde Urbanus (69) bracht slechts €13,50 op. De vereniging Artsen Zonder Diploma's is ontgoocheld.

De organisatoren bleven in de kerstsfeer en brachten Wierook, Mirre en een kilo gehakt mee om de boel op te fleuren. "Jammergenoeg moesten we langs Brussel en zijn we het goud onderweg kwijtgeraakt, vandaar het gehakt."

Urbanus zelf vindt de magere opbrengst echter geen probleem: "ik heb hier dertig jaar geleden ook opgetreden, en toen stond mijn naam op de affiche zo klein, dat iedereen dacht dat ik de drukker was."

"Ik heb een soort van 'Best Of' gebracht. Ik dacht eerst, ik doe een 'Worst Of', maar dan zaten we daar tot vier uur 's nachts. De vernieuwing van mijn show is ook sterk afhankelijk van het geheugenverlies van mijn publiek", aldus Urbanus.

Het doel van het benefietconcert raakt Urbanus ook echt: "ik had vroeger een vriend Theo, die hun hulp best wel kon gebruiken. Theo wou er een eind aan maken en bleef maar herhalen 'ik maak er een eind aan', en 'ik ga in de beek springen!'. Dat kon ik echt niet laten gebeuren, ik moest alles uit de kast halen om dat te vermijden. Dus ik zei, Theo doe dat toch niet! En Theo zei 'maar jawel!'. Nu, ik heb het geprobeerd hé."

Maurice, de organisator, had vreemd genoeg ook alle stoelen buitengezet: "ze hebben dat hier niet nodig aangezien ze toch al allemaal op mijn vrouw zitten."

Ook de radioworstjes verkochten erg slecht, organisator Maurice wijt dit aan de opkomst van de TV.

Alle moppen van Urbanus.