Alle werknemers op kabinet Franky Demon zijn essentieel, "behalve Franky"

Er is eindelijk duidelijkheid over welke werknemers er nu essentieel zijn en welke thuis moeten blijven. "Alle werknemers op ons departement zijn essentieel en worden dus verwacht om op te dagen", bevestigt kabinetschef Jeanine Desmedt, "behalve Franky, die mag thuisblijven."

Het departement van de schepen dat onder meer verantwoordelijk is voor ruimtelijke ordening, leefmilieu en sport draait als nooit tevoren, en daar zit de gedwongen afwezigheid van de schepen blijkbaar voor iets tussen. Toch blijft de vraag, waarom moet de schepen eigenlijk thuisblijven?

"Ik weet het eigenlijk ook niet", reageert Franky vanuit het Astridpark waar hij met enkele jongeren een boomhut sjort, "ik lig niet zo goed in de markt op het kabinet dat is waar, maar ik ben nu ook niet de meest gehate mens." Wij vroegen het aan Franky's werknemers.

"Franky? Die beschimmelde smurf?", reageert medewerker André Merckx, "ja die moet hier niet afkomen met zijn coronakop." Maar wat heeft schepen Demon dan verkeerd gedaan om dit te verdienen? "Geen idee, maar die verdomde pisvlek wil ik echt niet zien. Blijf gewoon thuis jong."

Zware taal, maar is het wel nodig? "Het is het enige dat werkt bij hem", vertelt zijn hoeder, "toen de lockdown werd afgekondigd stond Franky nog steevast achter de tap in het Chiro-lokaal. Enkel door hem compleet af te breken luistert hij." De schepen werd namelijk al twee maal beboet omdat hij boomhutten probeerde te sjorren in het Astridpark.

"De debiele dildo", bevestigt de lokale agent, "hij staat hier iedere avond opnieuw. Franky, BLIJF THUIS. Volgende keer taseren we je neer."