Zandstraat op Sint-Andries verkozen tot "beste straat van Brugge"

De Zandstraat op Sint-Andries is deze namiddag in de prijzen gevallen. De straat werd namelijk door een professionele jury met veel kennis van zaken verkozen tot absoluut de beste straat van Brugge en omstreken.

Huizenprijzen

"Het was helemaal geen moeilijke keuze", vertelt jury voorzitter Piet Jossen, "al moet ik wel meteen vermelden dat het enkel gaat om het stuk vóór de expresweg. Alles erna is puin." Door deze prestigieuze prijs is het nagenoeg zeker dat de huizenprijzen in de straat de lucht in zullen gaan, "zeker de weinige hoekhuizen in de gerenommeerde straat zullen in waarde stijgen. Dát zijn de panden waar iedereen in wil wonen, maar het is slechts weinigen gegeven."

Waarom net de Zandstraat en niet bijvoorbeeld de Steenstraat of de Kreupelenstraat de prijs in de wacht sleept ligt aan verschillende factoren. "De lichtinval bijvoorbeeld", legt jurylid Miene Jonckheere uit, "die is in de Zandstraat nagenoeg perfect. Andere factoren zijn dan weer de goeie ligging en de afwezigheid van dikke, lelijke mensen. Het is er ook altijd enkele graden warmer."

"Ik weet niet goed hoe ik hier op moet reageren", aldus burgemeester Dirk De fauw, "ja, ik ben jaloers op de mensen die in de Zandstraat wonen. Ik zou alles opgeven om daar te kunnen wonen, inclusief de burgemeesterssjerp en de bewindvoering over Franky."