Wintergloed gaat door, maar in tuin van burgemeester en niemand is uitgenodigd

Na dagenlang topoverleg tussen burgemeester Dirk De fauw (CD&V), gouverneur Carl Decaluwe en Linda, de poetsvrouw van de burgemeester, is finaal beslist om Wintergloed én de Brugse kerstmarkt toch te laten doorgaan. "Maar dan in mijn tuin, in plaats van in de binnenstad", reageert een opgetogen burgemeester.

Heb jij geen grote tuin?

Het was poetsvrouw Linda die de beslissing forceerde: "ik zei tegen Dirk: heb jij geen grote tuin? En zouden al die lichtjes niet goed staan op je nieuw terras?" Toen was de kogel door de kerk. Het lichtparcours door de binnenstad wordt dus verplaatst naar de tuin van de burgemeester, waar behalve het stadsbestuur niemand welkom zal zijn. "Zo blijft het veilig voor allen, en kan mijn vrouw eindelijk stoppen met zagen dat ik zo'n ongezellige mens ben."

Ondanks het feit dat de Bruggeling dit jaar helemaal niks van Wintergloed of de kerstmarkt ("tut tut, Wintermarkt" - dixit De fauw) te zien zal krijgen, belooft de burgemeester plechtig om foto's op zijn Myspace te delen: "zo kunnen ze toch een beetje meegenieten van de sfeer in mijn 'nof, de arme stakkers." De burgemeester verzekert de Bruggeling ook dat de jenevers niet onaangeroerd zullen blijven en dat hij elke avond een spelletje 'nagelen' zal spelen met zijn schepenen. Een lichtpuntje voor ons allen.

Ijspiste

Ook gouverneur Carl Decaluwe is blij met de voorgestelde oplossing. Zelf neemt de gouverneur de schaatspiste voor zijn rekening: "ik ben een fanatieke ijshockeyfanaat - nu kan ik me samen met mijn kids op het ijs uitleven. En als ze me niet laten winnen, de vuist erop." De ijspiste verhuist dus integraal naar de tuin van de gouverneur in Kortrijk.

Gouverneur De Caluwe is opgetogen met de ijspiste in zijn tuin

De bevolking reageert verdeeld: "Ik zeg niet ja, ik zeg niet nee tegen het voorstel", vindt David-Louis "Schurftje" Leclerc uit Sint-Andries, "integendeel."

Ook Rosette Dewinter reageert vertwijfeld: "betekent zone 30 dat ik maximaal 30 pinten mag hebben gedronken? Indien ja dan hang ik er zwaar aan."