Vanaf morgen verplichte avondklok in Sint-Jozef Brugge?

Deze morgen maakte de Brugse vinoloog Marc Verschanst bekend dat de avondklok vanaf morgenavond ook voor Sint-Jozef zal gelden. “Veel te laat trouwens, dit had decennia geleden al moeten ingevoerd worden”, stelt hij.

“Het gaat niet goed met de intoxicatiecijfers in Sint-Jozef. Het jaargemiddelde toont aan dat er per 10.000 bewoners maar liefst 10.000 geïntoxiceerd zijn”, aldus Verschanst. “Bovendien zijn de Sint-Jozefnaren voor ons Bruggelingen even onverstaanbaar als de Antwerpenaren. Een solide basis voor mijn stelling dus.”

Avondklok vanaf morgenavond

De avondklok gaat in vanaf 17:00 uur morgenavond is van onbepaalde duur. Wie zich toch op straat waagt, zal een boete geserveerd krijgen van €250 en een gratis ticket voor de voorstelling "Mijn Colonoscopie: Live" door Nico Blontrock in het Concertgebouw. Gezien €250 ongeveer vier maal het jaarinkomen van de gemiddelde Sint-Jozefnaar is, worden het drukke tijden voor de deurwaarders. "De uithuiszettingen zullen elkaar opvolgen, het marginaal-anarchistisch karakter van de Sint-Jozefnaar kennende!”, stelt waarnemend Burgemeester en notoir Sint-Jozef-hater Pablo Annys (Open VLD).

Voorzitter van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting en Brugs schepen Franky Demon (CD&V) ziet daar alleen maar voordelen in. “Zo komen er terug sociale woningen vrij die ik kan verhuren als vakantiewoning en kunnen wij de wachtlijsten inkorten. Een win-win, vooral voor mezelf dan. Weet jij trouwens wanneer de solden beginnen? Ik heb nog een paar korte broeken nodig om met de KSA op kamp te gaan.”

Sint-Jozef via de weg onbereikbaar

In het rapport dat onze redactie kon inkijken staat ook nog vermeld dat allebei de verkeerslichten richting Sint-Jozef vanaf morgenavond op rood zullen staan zolang de avondklok zal gelden. “Ik zie het niet goed komen voor 2055, ja.”, getuigt Verschanst vanuit de Pannebekestraat, terwijl er achter hem twee oude vrouwtjes in elkaar worden geslagen.

Minder blij met deze maatregel is gemeenteraadslid en toekomstig schepen Jasper Pillen (sp.a), in de volksmond ‘de Burgemeester van Koolkerke’ genoemd: “Hoe moet ik nu in Koolkerke geraken? Ik kan toch moeilijk door Damme rijden? Ik ben allergisch aan de geur van pannenkoeken.”

Schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) liet ons ongevraagd weten ‘geen commentaar’ te hebben. “Wil je dit vermelden? Anders zijn het weer enkel de venten die in jullie artikel zullen vernoemd worden.”