Schepen Demon moet ook thuis mondmasker dragen

Opmerkelijk nieuws uit het schepencollege deze ochtend. Schepen Franky Demon (CD&V) moet al enkele weken ook thuis een mondmasker dragen. "Ik heb het er moeilijk mee, maar ik volg de regels", aldus de schepen.

Op vraag van het stadsbestuur is er naast de drukke winkelstraten ook thuis bij schepen Demon een mondmaskerverplichting opgelegd. Het is een preventieve maatregel, aldus burgemeester Dirk De fauw, "al kwam de vraag eigenlijk vooral van zijn echtgenoot, die het hoegenaamd beu is op zijn onechte, paternalistische CM-bek te moeten kijken."

Het is de eerste keer sinds de uitbraak van de Coronacrisis dat er een maatregel opgelegd wordt die slechts één persoon treft. "Toch hebben we in het verleden ook al gesjorde sekshutten verboden, en dat was ook slechts tegen één persoon gericht."

Het wordt nu onderzocht of er een correlatie is tussen de christen-democratie en het coronavirus. "Zelfs als we niet vinden, laten we de CVP'ers tóch een mondmasker dragen", getuigt vinoloog Marc Verschanst, "uit onderzoek is gebleken dat dit van Vlaanderen de gezondste en meest welvarende regio in Europa zou maken."