Verkiezingskaravaan Open Vld gekanteld op E40: snelweg bijna volledig versperd

Door een ongeval is de E40 ter hoogte van afrit Brugge volledig versperd door.. een gekantelde campagnewagen van de liberale partij Open Vld.

Ooggetuigen melden dat toen de campagnewagen kantelde, tientallen politici uit de wagen stroomden en campagne begonnen te voeren op de snelweg. "Het was erg bizar", getuigt Peter Sloterdijk (56), die onderweg was naar zijn werk bij Daikin in Oostende. "Plots stonden Gwendolyn Rutten en Bart Tommelein met hun handen in de lucht te zwaaien op de beats van David Guetta, in het midden van de E40. Alsof ze net het presidentschap van de Verenigde Staten hadden veroverd."

Met hier en daar een kreet ("whoow!" en "yay!") begonnen ze verwoed flyers uit te delen op de snelweg. "Du jamais vu", reageert een Franse toerist onderweg naar Knokke, "merde-baguette hon hon."

De Federale Wegpolitie kwam uiteindelijk tussenbeide, net toen het campagneteam op de muziek van Journey's Don't Stop Believin' boeketten bloemen aan zichzelf begon te geven, al die tijd zwaaiend naar de gefrustreerde automobilisten die in file stonden. "Echt niet normaal. We hebben al vreemde dingen gezien met trouwstoeten, maar dit slaat toch wel alles", reageert korpschef Debacker, "kunnen ze echt niet gewoon doen?"

Open Vld kopstukken extatisch feestend op de E40 (copyright BELGA)