Vergunning om Zeebrugge Dorp plat te smijten weer niet goedgekeurd

Beteuterde gezichten in de Brugse rechtbank deze ochtend: opnieuw is de vergunning om het ganse dorp Zeebrugge plat te gooien geweigerd. "Een gitzwarte dag voor Vlaanderen", zo reageert een ontgoochelde burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Containerhaven

Al vijftig jaar probeert Brugge om de schandvlek genaamd Zeebrugge van de kaart te wissen. In de jaren '70 heeft de stad onder leiding van Frank Van Acker (SP) zelfs een volledige containerhaven naast het dorp gebouwd, in de hoop dat de inwoners uiteindelijk zouden verhuizen. Niets is minder waar: de modale Zeebruggeling is doof en stom, en merkt dus niets van het helse lawaai van de haven.

Platzak

Onder impuls van voormalig burgemeester Patrick Moenaert (CVP) werd een rechtzaak tegen de inwoners van het dorp aangespannen omwille van extreme lelijkheid. Die rechtzaak werd ook gewonnen door stad Brugge, maar alle Zeebruggelingen zijn platzak en dus werd er geen cent betaald van de vijfhonderd miljard die werd geeist.

De laatste productieve burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt (sp.a), probeerde het "solo-slim style" zelf ook eens door met zijn koersfiets mensen van het plankier te rijden, maar ook dat was geen succes. Nu is dus ook Dirk De fauw niet succesvol.

Het is ook maar de vraag of we ooit van Zeebrugge af zullen raken. "Misschien moeten we er gewoon bom op smijten", mijmert De fauw nog.