Is Franky Demon de inspiratiebron voor nieuw initiatief "Simpel"?

De stad wil komaf maken met ingewikkelde procedures en heeft via brugge.be/simpel een meldpunt opgericht voor burgers om deze te melden. Volgens verschillende stadsmedewerkers gaat het echter om een initiatief dat gebaseerd is op de werkroutines van schepen Franky Demon (CD&V).

Michelle Bultinck, de secretaresse van de schepen, getuigt: "heel veel standaardprocedures zijn eigenlijk te moeilijk voor Franky. Daardoor zijn wij godganse dagen bezig met alles drie keer uit te leggen voor hij het verstaat. Dat moet echt stoppen."

Met het initiatief "Simpel" hoopt de stad om vele onduidelijke procedures te versimpelen zodat mensen zoals de achterlijke garnaalvissers uit Zeebrugge of Franky ze ook kunnen begrijpen.

Mobiele app

Dankzij het initiatief ontwikkelde de stad eerder al een app voor mobiele telefoons met de functionaliteit "Find My Franky", om de schepen terug te vinden wanneer hij opnieuw verloren is gelopen in de Zeven Torentjes. "Het initiatief werkt dus wel degelijk", legt Bultinck uit, "het volgende waar we aan werken is om alle persberichten van de schepen te laten herschrijven door ChatGPT. Op die manier hopen we dat ze voor het eerst in de laatste vier jaar terug leesbaar zullen zijn. Zo krijgen we misschien een zeldzame inkijk in het brein van de kandidaat-burgemeester."