Kwallen spoelen opnieuw aan in Zeebrugge: "ik dacht eerst dat Paul Gheysens was gaan zwemmen"

Paul Gheysens op het strand van Zeebrugge

"Kijk daar is Paul Gheysens in zijn zwembroek", dachten wij toen we langs de waterlijn in Zeebrugge wandelden. Niets was echter minder waar: het was een aangespoelde kwal.

Aangespoelde kwallen

Enkele minuten later zagen we Paul opnieuw aan de waterkant, zo dachten we. Nee hoor, het was opnieuw een aangespoelde kwal. Dit hadden we kunnen zien aankomen.

We keuvelden wat verder en genoten van de koude, maar zonnige woensdagnamiddag. We turen naar de horizon en jawel, daar is Paul opnieuw, ditmaal in een roze zwemshort. We gaan dichterbij kijken en merken al snel dat het opnieuw om een aangespoelde kwal gaat. "Antwerp gaat binnen de twee jaar kampioen spelen", vertelt de kwal met een accent dat een kruising is tussen een boer uit Gits en Jani van de VTM. Het ging wel degelijk om Paul Gheysens.

Onvatbaar

De kinderen speelden even tikkertje met Paul maar de kinderen hadden geen schijn van kans: Gheysens was door zijn mooie supergladde huid onvatbaar. Hij had zichzelf ook volledig ingesmeerd met vaseline. Enkele minuten later was Gheysens met de noorderzon verdwenen.

Na wat verder stappen, naderden we de Blankenbergse Pier. Daar zagen we Paul terug. "Hé Paul, we dachten dat je was weggelopen", riep ik, maar Paul antwoordde niet. We kwamen wat dichter en merkten dat het niet om Paul ging, maar om een aangespoelde kwal. Paul was al lang terug naar zijn boerderij in Gits.