Van Volcem komt met opvallende belofte: "Brugge krijgt eigen Red Light District"

Jasper Pillen wacht geduldig tot "Alexander De Croo klaar is met blaffen"

Brugs Schepen van Openbaar Domein, Financiën en Eigendommen Mercedes Van Volcem pakt uit met opmerkelijke verkiezingsbelofte: "Maak mij Burgemeester en ik schenk Brugge haar eigen Red Light District".

De verkiezingen komen met rasse schreden dichterbij en ook in Brugge begint de verkiezingskoorts toe te nemen. Nadat Open-VLD schepen Mercedes Van Volcem vorig jaar bekendmaakte dat de partij bij de verkiezingen van 2024 onder de naam "Voor Brugge" naar de kiezer zou stappen, komt ze vandaag opnieuw met een opmerkelijke en al even onbegrijpelijke aankondiging op de proppen: "Maak mij Burgemeester en ik schenk Brugge een volwaardig Red Light District". De partij lijkt zich hiermee vooral tot het seksueel gefrustreerde linkse electoraat te richten.

’t Hazegras

"Het idee is beginnen te rijpen toen Jasper (Pillen, nvdr.) en ik na een partijcongres wat krampachtig probeerden aan te schurken bij een gesprek tussen Alexander De Croo en voorzitter Tom Ongena", vertelt Van Volcem. De Croo was duidelijk zwaar aangeschoten en in geuren en kleuren aan het vertellen over de zoveelste luxe-escorte die hij op kosten van de hardwerkende Vlaming naar zijn privé-appartement had laten overvliegen. Waarop Jasper tussen wierp: "What the fuck? Als ik godverdomme nog eens mijn zak wil legen, mag ik met mijn Porsche Cayenne helegangs naar ’t Hazegras in Oostende vlammen en zelf mijn portemonnee boven halen."

"Elke zichzelf respecterende metropool heeft namelijk een Red Light District. Waarom blijft Brugge achter?"

De wat ongelukkige tussenkomst van Jasper kwam per ongeluk in de live-uitzending van het VRT-journaal terecht en zorgde dat hij samen met Van Volcem onder securitybegeleiding uit het gebouw werd ontzet, maar het zette Van Volcem nadien wél aan het denken. "Jasper raakte op zijn typerende onbeholpen manier een pijnpunt aan én een tekortkoming in het Brugse stadsbeeld. Elke zichzelf respecterende metropool heeft namelijk een Red Light District. Waarom blijft Brugge achter?", aldus een ambitieuze Van Volcem.

Mercedes Van Volcem in de Smedenstraat

Smedenstraat

Als locatie heeft Voor Brugge de Smedenstraat in het vizier. "Het is geen geheim dat de Smedenstraat de laatste jaren sterk gemarginaliseerd is. Met de komst van heel wat Arabische dag- en nachtwinkels en halalslagers is het ook zo dat heel veel autochtone Bruggelingen de straat simpelweg niet meer in durven. Door bordelen, sekscinema’s – en boetieken in de straat binnen te brengen, hopen we zo beide gemeenschappen weer dichter bij elkaar te brengen. Scheefpoeperij is namelijk van álle culturen, zo geven diverse internationale studies aan. Wij vinden het bij ‘Voor Brugge’ heel belangrijk om te focussen op wat ons als mensen bindt en hopen zo positief bij te dragen aan het integratiedebat. Zo slaan we twee vliegen in één klap" klinkt het bij een vastberaden Van Volcem.

Om niet onbezonnen te werk te gaan, lijfde Van Volcem expert én ex-sekswerker Kelly Verimmenol (69) in, die het project van dichtbij opvolgt en het gezicht wordt van deze campagne. "Je zou het in eerste instantie niet met elkaar associëren, maar ik zie eigenlijk heel veel gelijkenissen tussen sekswerkers en liberale politici", steekt Verimmenol van wal. "Als blauwe politieker probeer je elke dag ook zoveel mogelijk gewoon werkvolk te naaien. Voor het grote geld ga je dan weer vol overgave op de knieën of laat je je koud in de reet nemen. En los van de politieke kleur moet je als politicus toch vooral heel erg goed kunnen faken en doen alsof!", dixit Verimmenol.

"Als blauwe politieker probeer je elke dag ook zoveel mogelijk gewoon werkvolk te naaien"

Veel bijval

Het opmerkelijke voorstel lijkt ook buiten de partijgrenzen in goede aarde te vallen. Brugs Vooruit kopstuk Pablo Annys reageerde ludiek: "Hoe meer Brugse straten rood kleuren, hoe beter! En zo kan ik eindelijk nog eens mijn Brugse ballen in eigen stad laten knallen!"

Bij CD&V kreeg onze redactie in eerste instantie enkel Franky Demon te pakken die het voorstel van Van Volcem niet goed leek te begrijpen. Burgmeester De Fauw wilde wat later toch nog vanuit de partij reageren: "Vergeet wat Franky zei. Ik weet niet of dat manneke al weet waarvoor hij zijn ‘piezewiet’ allemaal kan gebruiken. En in verband met Desje (Mercedes Van Volcem, nvdr.), laat ze maar doen. Het enige lintje dat zij ooit gaat dragen, is dat van Miss Koekerond. De burgemeestersjerp blijft hier!"

(RT)