Net binnen: Club speelt volgende drie wedstrijden in Cegeka Arena te Genk


Vreemd voetbalnieuws deze ochtend: Club Brugge, die het gisteren fenomenaal deed tegen Genk, heeft een overeenkomst gevonden om de volgende 3 wedstrijden op het veld van Genk te spelen. Concreet gaat het over de match van komende zondag tegen Genk en in de Conference League uit én thuis tegen Fiorentina.

We belden de communicatie verantwoordelijke P. Uytenbrouckx even voor een woordje uitleg bij deze bizarre beslissing.

Hallo Piet?

"Ja, we hebben eigenlijk geen keus. Ons eigen stadion is volledig uitgewoond. Sinds die Grieken op bezoek kwamen ligt alles een halve meter diep in de modder. Van de Doornstraat tot het kerkhof van Sint Andries. Die Grieken hebben hier twaalf dagen rond het stadion gehangen, als je ziet wat ze in twee uur op de markt hebben aangericht dan weet je het wel. De hekkens werden gesloopt om gyros op te bakken, het is echt niet om aan te zien."

Oké Piet, maar vanwaar de beslissing om naar Genk te trekken?

"We hebben eigenlijk verschillende redenen, maar laat me beginnen bij het begin. Het begon met een ideeënbus in de kantine bij de U13. Ene Francesco Demone, een jongen van op de rechterflank met Italiaanse roots, sprak de wens uit om eens in de buurt van het huis van z’n grootvader te mogen spelen.

Die grootvader, een zekere Umberto Demone, was hier in de jaren '50 komen werken in de mijnen. Even terzijde, dat was diezelfde kerel die de wereld verblijde met de legendarische grap: “Riek je de mijnen?" Alhoewel, het zou ook de zijnen kunnen geweest zijn. (denkt na). Soit, die man woont nu dus in Genk en dat zette het een en ander in gang."

Riek je de mijnen?"

Het feit dat we daar zondag eigenlijk gewoon moeten gaan spelen in de Play offs is dan ook gewoon mooi meegenomen?

"We hebben toen even het stadsbestuur aangesproken om te kijken wat zij daarvan vonden en buiten Pascal Ennaert was iedereen direct mee. Van Franky Demon kregen we zelfs een hele lelijke wasco-tekening van Thiago toegestuurd. Burgemeester Dirk De fauw vond het een uitgelezen kans om wat te sparen op het budget aangezien er al zoveel volk naar die Triënnale komt. De verhuis van de match kan de stad wat financiële ademruimte geven. "Zeker sinds Desje weer is gaan shoppen bij de bloemist", vertelde de burgemeester."

De stad stuurde eerder deze week Nico Blontrock op verkenning om te kijken hoe diep het water is. Die Whatsappte gisteren het volgende: "Nico hier. Om te beginnen wil ik zeggen dat er eigenlijk niet zoveel water ligt tussen Brugge en Genk, is er hier iets om te drinken? Geef ons hier eerst eens ene! Soit, ik heb hik* contact opgenomen met de UEFA en hen uitgelegd dat er in die streek veel meer conference peren gekweekt worden dan in het Brugse. Ik weet niet juist wat ze allemaal zeiden want het was in het Engels, maar op het einde gingen ze akkoord."

Tickets die gekocht werden om de thuiswedstrijd te volgen of tickets die gekocht werden voor de uitwedstrijd aan 750 euro zonder slaping blijven gewoon gelding, mits regeling van eigen vervoer.