Uitbreiding cruiseterminal voor drie keer meer toeristen is goedgekeurd

BRUGGE - De langverwachte uitbreiding van de cruiseterminal in Zeebrugge is na maandenlang palaver eindelijk goedgekeurd.

Nadat het stadsbestuur bijna drie miljoen heeft geïnvesteerd in een veel te lange online vragenlijst voor de Bruggeling die niemand heeft afgewerkt, is uiteindelijk beslist om 100% in te zetten op het toerisme: de terminal om gigantische cruiseschepen te ontvangen wordt in capaciteit verdriedubbeld.

Ondanks de volledige overrompeling van de stad in de laatste jaren, gaat men zich dus toch verder op toeristen focussen. Burgemeester Dirk De fauw duidt de keuze voor de uitbreiding van de terminal: "Toerisme is waar we voor staan, zonder die kleine dikkertjes is Brugge gewoon straatarm. Wat is het leven waard als die zwakzinnige zoon van Persoone geen overdatum chocolade kan verkopen aan dikke Britten?"

400,000 toeristen

Door de uitbreiding van de terminal zullen er voortaan op zijn minst 400,000 toeristen per dag door de stad wandelen. Het stadsbestuur voorziet helemaal geen problemen: "de Bruggeling komt al een tijdje niet meer in zijn eigen stad. Trouwens, omdat de toeristen allemaal tegelijkertijd worden gedropt, is het gewoon onmogelijk om de stad überhaupt nog binnen te raken", aldus de burgemeester Dirk De flauw.

De uitbreiding van de terminal wordt volledig gefinancierd met het belastingsgeld die de stad zal verhogen voor de komende twintig jaar.

De burgemeester richt zich ten slotte ook nog direct tot de Bruggeling: "stop met zagen en verkoop wafels he, jezus mensen hoe moeilijk is het."