Nieuwe campagne Toerisme Brugge gelanceerd: "Visit Ghent"

De nieuwste campagne van de dienst toerisme van de stad Brugge is gelanceerd: voor de komende zes maanden gaat de stad investeren in een grootse advertentiecampagne om meer toeristen naar Gent in plaats van Brugge te lokken.

Nefaste gevolgen

De campagne komt er nadat de Brugse binnenstad sinds kort wordt overspoeld door toeristen. Het idee komt van Vooruit-kopman Pablo Annys, nadat de pinten in de Normandie recent terug zijn opgeslaan.

"De toeristische overrompeling heeft zeer nefaste gevolgen voor de gewone Bruggeling", zo getuigt Annys, "de pinten in café de Normandie zijn tegenwoordig al €2,20." We wijzen de kandidaat-burgemeester erop dat ze intussen al op €2.40 staan, waarna hij zachtjes begint te huilen.

Eén van de nieuwe posters die de stad Gent in de verf moet zetten

"In Gent zijn ze toch altijd bezig over hoe authentiek hun verkommerde stad wel is", stelt schepen van toerisme Mieke Hoste (Vooruit), "dat mogen we die miljoenen toeristen toch niet ontzeggen?" Het voltallige stadsbestuur hoopt dat door deze campagne de Bruggeling nu eindelijk stopt met zagen over de toeristen en terug naar haar kerntaken overschakelt: zagen over de slechte transfers van de Club.

De campagne wordt ondersteund met een nieuwe bewegwijzerde route vanaf de bussenparking op het Bargeplein die via Maldegem en Eeklo naar Gent leidt. "Op die manier zullen we ze niet rap terug zien", grapt Hoste. Elke toerist krijgt ook nog eens een gratis boekje met bijzonder schunnige moppen van de hand van Minou Esquenet (CD&V).