Stad overweegt sloop historische gebouwen om toeristen te ontmoedigen

Het stadsbestuur heeft bij monde van Nico Blontrock (CD&V) gisteravond op café laten weten dat het serieus de sloop overweegt van enkele eeuwenoude gebouwen in de Brugse binnenstad. Hiermee hoopt ze de miljoenen toeristen te ontmoedigen om de stad nog te bezoeken.

"Ik kwam op het idee toen ik weer vierkant naast de pot had gepist in café De Gilde en ik tot mijn knieën in de zeik stond", aldus schepen Blontrock, "toen dacht ik: in Venetië hebben ze toch ook hun eigen stad onder water gezet om de toeristen weg te jagen? Waarom doen we ook niet zulke destructieve acties in Brugge?"

Belfort

Concreet denkt de stad eraan om het Belfort, de Heilige Bloedbasiliek en de OLV-kerk te ontmantelen. Vooral voor het Belfort is er al jarenlang een groot draagvlak om het middeleeuwse monster neer te halen. De anonieme initiatiefnemer K. DZS. getuigt: "al jaren proberen wij de Bruggeling te sensibiliseren omtrent de gevaren van een stenen fallus als het Belfort recht in onze binnenstad", zo luidt het, "maar behalve wat haar in een envelop van Minou Esquenet bleef het muisstil bij het stadsbestuur. Ik ben blij dat er nu eindelijk naar ons wordt geluisterd."

De schepen wil Brugge zo een beetje meer op een 'stad' zoals Kortrijk doen lijken: grauw en verlaten. Op de vrijgekomen lappen grond kan de stad dan woonzorgcentra's bouwen om het CD&V kiespotentieel op peil te houden.