Nieuw record op Sint-Pieters: Kevin wandelt 2,3 kilometer zonder op zijn bek te gaan

Het is gedaan met lachen met Sint-Pieters: het eeuwenoude record van pater Judocus (1801-1816) van 1,4 kilometer wandelen zonder tegen dek te kletsen is verbroken en hoé!

Kevin Decoster (24) uit de Rustenburgstraat heeft voor het eerst de grens van twee kilometer wandelen zonder op zijn tanden te gaan overschreden. De sportieveling wandelde van zijn appartementje naar de Lunch Garden aan B-Park: "mijn scooter was in beslag genomen wegens te belachelijk, daarom dat ik geen andere keuze had dan te wandelen", aldus Kevin.

Vier promille

Kevin getuigt voor het eerst en exclusief bij DBS over zijn oddysee: "de eerste kilometer ging bijzonder goed. Normaal ga ik aan de Oostendse Steenweg zeker drie keer tegen de grond omdat het aanstormend verkeer mij angst aanjaagt, maar ik behield mijn evenwicht - ook al zat ik ruim boven de vier promille. Onder de drie promille is trouwens strafbaar op Sint-Pieters."

Om de veilige oversteek van de steenweg te vieren kraakte Kevin enkele pilsjes ter hoogte van het Tempelhof.

Twee kilometergrens

Decoster stopte onderweg nog enkele keren aan de nachtwinkel om zijn reservepintje terug aan te vullen, en hield vol. Een reservepintje - een pint in je binnenzak voor noodgevallen - is trouwens verplicht op Sint-Pieters.

"Toen ik dicht bij de Sint-Pietersplas passeerde wist ik dat ik de twee kilometergrens had doorbroken", aldus de trotse atleet, "vanaf daar waggelde ik nog wat verder maar ging ik uiteindelijk toch vierkant tegen de straatstenen. Ik klokte af op 2.3 kilometer en drie verloren tanden." Bijzonder straf dus, zeker voor een deelgemeente waar recent 100% van de inwoners als motorisch gehandicapt is gediagnostiseerd.

Schepen van sport Franky Demon (CD&V) feliciteerde de jonge sporter en nodigde Kevin alvast uit om eens samen te gaan spelen in zijn seksboomhut op Sint-Andries. Kevin krijgt ook nog 'een medaille' van de schepen.