Superbolide's parkeren tijdelijk op 't Zand: "plein ziet er beter uit mét auto's"

Zondagochtend werd het Zand tijdelijk ingenomen door enkele tientallen superbolide's, een jaarlijkse samenkomst waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Ook de horeca op het plein was zichtbaar tevreden.

Jan Segers van De Middenstand reageert: "het is lang geleden dat we nog eens naar iets konden kijken op het plein. Ik moet zeggen, 't Zand werd er ineens heel wat beter op."

Het evenement is ook Interparking niet ontgaan. De uitbater van de meeste ondergrondse parkings in Brugge en ook de toekomstige uitbater van de geplande parking onder het Albertpark, heeft prompt een voorstel ingediend bij het stad. "We willen inderdaad de geplande parking schrappen, en de immense vlakte van het Zand in de plaats gebruiken", vertelt directeur Tim "Brommertje" Deckers, "het ideale scenario is een parkeertoren op het plein, net zoals aan het Station maar dan veel hoger."

Dus terug auto's op 't Zand?

Zover is het nog niet, maar schepen van ruimtelijke ordening Demon (CD&V) is het idee alvast genegen. "Ik zie niet in waarom niet, ik parkeer me tenslotte ook altijd ten midden van het plein", reageert de schepen terwijl hij in zijn FERRARI 458 SPIDER stapt en kort daarna wegscheurt aan 250 km/uur.