Stad lanceert loket op Sint-Michiels om je voetpad zélf te herstellen

Het is goed leven in Brugge, al kan het altijd beter. De grootste klacht die de stad momenteel ontvangt is kapotte of slecht onderhouden voetpaden, op Sint-Michiels in het bijzonder. Daar wil de stad nu dus iets aan doen.

"We lanceren een 'self-service'-loket voor Bruggelingen om kapotte voetpaden aan te geven", legt schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem (Open Vld) uit, "eender welke inwoner kan een probleem melden, en het vervolgens zélf oplossen."

Na een probleem te hebben gemeld in het Huis van de Bruggeling, krijgt de burger een schop en 24 uur de tijd om het op te lossen, zo niet krijgt men een boete. "Die schop geef ik graag persoonlijk", alsnog de schepen.

Het idee is ontstaan tijdens de huisbezoeken van de verschillende partijen tijdens de verkiezingscampagne. Daaruit bleek dat vooral de inwoners uit Sint-Michiels veel klagen maar zelf niks willen bijdragen. "Dat klopt", bevestigt Tess Irnitov (54) uit de Rijselstraat, "zagen en rare hoedjes dragen, daar zijn we goed in. Voor de rest moet je niet bij ons zijn."