Stad komt met ambitieus bruggenplan: Kruispoortbrug III en IV

Op de nieuwjaarsreceptie van afgelopen zondag was burgemeester Dirk de Fauw opvallend ambitieus. Geen grote beloftes, wel een wederkerend thema voor het nieuwe bestuur: "Een oor hebben voor de bezorgdheden van de Bruggeling, daarom willen we bruggen bouwen."

Om te beginnen wil het stadsbestuur voor eens en voor altijd de brug van Steenbrugge aanpakken. Daarna, in april 2020, neemt de stad de Kruispoortbruggen onder handen: "er komt een Kruispoortbrug III en een Kruispoortbrug IV", aldus de Fauw, "omdat we verwachten dat de andere twee het niet lang meer gaan trekken." Of dat effectief het fileprobleem op de ring zal aanpakken weet men niet, maar volgens de burgemeester kunnen gerichte maatregelen een groot verschil betekenen.

Daarom wil de stad verder gaan. Een extra brug aan de Dampoort die óver de bestaande brug gaat. "Zo omzeilen we de files op de oude brug", zo gaat de burgemeester verder, "en een mobiele brug die we kunnen inzetten waar we die nodig hebben. Zoals die brug over de reitjes tijdens de triënnale."

Tot slot wil de stad nog werken aan de afbraak van alle bruggen in het noorden van de stad. "De stad zou veel veiliger en leefbaarder zijn zonder de Scheepsdale-, Krakele- en Warandebrug."