Annick Lambrecht bevestigt: sp.a stopt koppelverkoop 'lidkaart + sociale woning'

Na een relletje op Twitter waar gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) haar medebestuurder Jasper Pillen (Open Vld) blokkeerde, moet het Vlaams Parlementslid van de socialistische partij nu op haar stappen terugkomen.

"Het spijt me voor wat ik heb gedaan, Jasper", klinkt het in een open verontschuldigingsbrief die gisteravond werd gepubliceerd. "Ikzelf heb drie kanten: AnnickEnergiek en AnnickTiranniek wisselen elkaar vaak af, en jij zat per ongeluk aan de verkeerde kant. Dat was niet de bedoeling", schrijft ze verder, "mijn derde persoonlijkheid staat bij het bredere publiek bekend als AnnickAntipathiek, maar daar hoef ik je uiteraard niet op te wijzen."

Compensaties

In de brief belooft het Vlaams Parlementslid van de sp.a om actie te ondernemen rond het punt waar Pillen haar voor op de vingers tikte: de wachtrijen voor een sociale woning.

De wachtlijsten zijn immens en dat is uiteraard de schuld van de socialisten, die volgens Pillen al meer dan 42 jaar het beleid voeren in Brugge. Daar gaat Lambrecht mee akkoord: "ik heb de partij gevraagd om op te houden met de koppelverkoop 'partijkaart + woning'. Ik ben niet zeker of dat helemaal zal lukken aangezien dat in Oostende (stad van voorzitter Crombez, nvdr) de enige winstgevende industrie is, maar ik doe mijn best", vertelt een aangeslagen Lambrecht aan De Brugse Stem.

Enige tijd geleden stopte de socialistische partij al met de koppelverkoop 'partijkaart sp.a + partijkaart groen', nadat bleek dat het de partij teveel vergroende.