BK Straatracen voor 80-plussers van start op R30

Zondag 21 juli, op de nationale feestdag, gaat het Belgisch Kampioenschap Straatracen voor senioren van start. Brugge is dit jaar de gaststad, en het parcours ligt volledig op de binnenring van de stad.

Organisator Jean-Marc Depetter (87) is opgetogen dat het grootse evenement eindelijk in Brugge doorgaat. "Brugge is ons doelpubliek, de opkomst is immens hier", glundert Depetter, "voor de gelegenheid heeft een grote groep senioren de laatste twee dagen het parcours verkend." En dat was te merken: de ganse ring stond twee dagen vast.

"Het is een erg mooi parcours - de Brugse ring is onze 'Tourmalet'. Hier trainen we elke dag", vertelt José Vermeersch (92) uit Koolkerke. Dat het verkeer hierdoor elke dag vast staat, is voor José geen probleem: "wij hebben tot ons 52 jaar gewerkt, wij verdienen ook eens iets."

Schepen Nico Blontrock, zelf 80-plusser, is de sponsor van het evenement en geeft dan ook het startschot. "Maar niet te luid", reageert Blontrock, "vorig jaar zijn de helft van de deelnemers overleden bij de start."