Schepen Pablo Annys stelt gerust: cocaïnevoorraad in Brugge ruim op peil én van topkwaliteit

BRUGGE - Ongerustheid bij de Brugse burger: na de grootschalige anti-drugsactie in het Antwerpse vreesde men voor een tekort aan cocaïne in de Brugse regio. Schepen voor economie Pablo Annys stelt echter gerust: "De Brugse voorraad coke is op peil", snuift hij.

Pablo Annys bij de Brugse voorraad cocaïne: "Er is genoeg voor iedereen, en de kwaliteit is tòp!"

DBS: "Geruststellende woorden, schepen Annys"

Pablo Annys: "In deze barre tijden moeten we solidair zijn. Maar niet met die van Antwerpen natuurlijk! (lacht) Kijk, wij wisten dat Den Dikke (Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, nvdr.) met iets bezig was. Dankzij korpschef Dirk Van Nuffel (CD&V) werden wij tijdig gealarmeerd. Ik heb dan meteen Berten, 't Neuzetje, 't Klein Dermtje en De Slakken van de socialistische dokwerkersbond ingelicht. Zij hebben er voor gezorgd dat er géén enkele, maar dan ook geen énkele drugscontainer nog voorbij Zeebrugge geraakte. Op die manier werd de Brugse voorraad flink aangevuld. Daardoor hebben wij op vandaag, volledig onafhankelijk van de Antwerpse toevoer, ons eigen netwerk kunnen uitbouwen. En gie nu!"

DBS: "Via welke kanalen zal de Bruggeling z'n coke kunnen verkrijgen?"

Annys: "Naast het - nu geofficialiseerde - particuliere netwerk langs de Brugse vesting aan het Minnewaterpark en in het Astridpark, zal je nu ook - bij voorkeur - in het huis van de Bruggeling tijdens de kantooruren je grammetje coke kunnen afhalen. Er wordt ook een verbruikszaal voorzien in de tegenovergelegen zaak 'Tuf-Tuf' genaamd. Die hebben voorlopig toch niks anders te doen. En uiteraard blijft ook het eeuwenoude netwerk op de Eiermarkt bestaan. Voor wat de jeugd betreft zal er een apart circuit via de jeugdhuizen opgezet worden. Om het ook voor hen betaalbaar te houden zal er met de zogenaamde 'Jongeren Coke-Card' gewerkt worden. Vergelijk het met een bierkaart: 5 gram kopen, de 6de gratis."

Tijdens de kantooruren kan men in Het Huis van de Bruggeling de Brugse cocaïne verkrijgen

"Om het ook voor de jeugd betaalbaar te houden zal er met de zogenaamde 'Jongeren Coke-Card' gewerkt worden. Vergelijk het met een bierkaart: 5 gram kopen, de 6de gratis."

DBS: "Klinkt erg efficient allemaal. Is de kwaliteit van het spul ook gegarandeerd?"

Annys: "Ik voerde daarnet hoogstpersoonlijk méérdere qualitychecks uit, en ik moet zeggen dat het beter is dan wat ik doorgaans door mijn neus jaag. Alles voor een 'warm Brugge'!"