Schepen Pablo Annys verdedigt El Kaouakibi: "wie heeft er nog niet gefoefeld met zijn belastingen?"

Sihame El Kaouakibi, de geplaagde ex-politica van Open Vld krijgt er naast Johan Vandelanotte nog een andere opmerkelijke bondgenoot bij: schepen voor sociale zaken Pablo Annys (Vooruit) houdt een pleidooi voor meer menselijkheid.

"Wie heeft er nog niet gefoefeld met zijn belastingen? Of eens iets met de kaart van de zaak gekocht, en dan vergeten aan te geven? Mijn punt is, we moeten niet te snel oordelen", reageert Annys op de heisa. Het stoort de schepen  dat de politica zo zwaar onder vuur wordt genomen door alle partijen. "Gratuit", noemt de schepen de aantijgingen.

Hart onder de riem

"Eigenlijk zouden we net trots moeten zijn", vindt Annys, "gefoefel met zwart geld is hét bewijs dat men volledig geïntegreerd is in de Vlaamse samenleving. Dat, en sluimerende burenruzies natuurlijk." Nu El Kaouakibi zonder partij komt te zitten, nodigt te schepen haar uit om zich bij Vooruit te vervoegen. "Wees gerust Rimram - Wat? Sihame zeg je? Wist ik wel. Anyway - Sihame, hier kunnen we je wél betalen."

Om de politica een hart onder de riem te steken gaat de Brugse schepen nu geld inzamelen door van elke werknemer van het AZ Sint-Jan €200 van hun loon af te houden. Dat geld wordt dan verzameld op de persoonlijke bankrekening van de schepen. "Uiteraard enkel om het veilig te bewaren, alvorens ik het aan Wigwam overhandig. Sihame? Natuurlijk, ik was je maar aan het testen."

Schepen Pablo Annys (Vooruit)